/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Automobilele de lux vor fi taxate. Șoferii vor scoate în 2018 mai mulți bani din buzunar

03 ianuarie 2018, ora 15:58

Inițial, autoritățile au propus introducerea unui impozit pentru mașinile de lux, astfel încât impozitul pe avere să fie extins și pentru automobile. Ulterior, au fost operate modificări, iar noua taxă se va aplica pentru mașinile care vor introduse în țară, la vămuire.

Amintim că, din 2016 autoritățile au introdus impozitul pe avere pentru imobilele cu valoarea de 1,5 milioane de lei și mai mult, și suprafața de 120 m2. Ulterior, criteriul de determinare a subiectului impozabil de 120 m2 a fost eliminat. Și asta pentru că accentul va fi pus pe valoarea bunului. Dacă bunurile vor avea mai mulți proprietari, se propune ca averea să fie divizată pe fiecare coproprietar. În cazul aprecierii valorii bunului nu va fi luat în calcul creditul imobiliar.

Impozitul pe avere în privința bunurilor imobile a fost stabilit la 0,8 la sută din valoarea cadastală. În prezent, acesta se aplică averii contribuabilului sub formă de bunuri imobiliare cu destinaţie locativă şi căsuţe de vacanţă (cu excepţia terenurilor), în cazul în care acestea întrunesc condiţiile specificate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram