Cei care își doresc o mașină de lux trebuie să pregătească buzunarele, pentru că, din acest an, vor achita mai mult la importul automobilului. Și asta deoarece la vămuirea mașinilor scumpe se va achita o taxă de acciz de 2 la sută din valoarea automobilului. Prin automobil de lux se înțelege autoturism a cărui valoare este de 1,5 milioane de lei și mai mult, scrie bizlaw.md.

Inițial, autoritățile au propus introducerea unui impozit pentru mașinile de lux, astfel încât impozitul pe avere să fie extins și pentru automobile. Ulterior, au fost operate modificări, iar noua taxă se va aplica pentru mașinile care vor introduse în țară, la vămuire.

Amintim că, din 2016 autoritățile au introdus impozitul pe avere pentru imobilele cu valoarea de 1,5 milioane de lei și mai mult, și suprafața de 120 m2. Ulterior, criteriul de determinare a subiectului impozabil de 120 m2 a fost eliminat. Și asta pentru că accentul va fi pus pe valoarea bunului. Dacă bunurile vor avea mai mulți proprietari, se propune ca averea să fie divizată pe fiecare coproprietar. În cazul aprecierii valorii bunului nu va fi luat în calcul creditul imobiliar.

Impozitul pe avere în privința bunurilor imobile a fost stabilit la 0,8 la sută din valoarea cadastală. În prezent, acesta se aplică averii contribuabilului sub formă de bunuri imobiliare cu destinaţie locativă şi căsuţe de vacanţă (cu excepţia terenurilor), în cazul în care acestea întrunesc condiţiile specificate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!