/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Businessul unui gardian din penitenciar. A transmis unui deținut două telefoane mobile şi un router wi-fi contra plată

missing
03 ianuarie 2018, ora 10:08

Procurorii au stabilit că, în intervalul lunilor septembrie-octombrie 2017, supraveghetorul a acceptat oferta unui deţinut de a-i aduce în penitenciar obiecte interzise, transmise din exterior de persoane neidentificate, şi anume: 2 telefoane mobile şi un router wi-fi portativ.

Potrivit procurorilor anticorupţie, pe 4 noiembrie 2017, aflându-se pe teritoriul penitenciarului, gardianul a primit de la condamnat 50 de dolari SUA, primind în schimb două telefoane mobile cu accesorii şi un router WI-Fi, pe care le-a introdus pe teritoriul instituţiei penitenciare, contrar prevederilor legale prohibitive.

Fiind recunoscut şi audiat de procuror în calitate de bănuit şi învinuit, gardianul şi-a recunoscut în totalitate vina în comiterea infracţiunii, cauza penală urmînd a fi examinată în procedură penală specială.

Dacă va fi recunoscut vinovat, fostul gardian riscă amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani, precum şi ar putea fi obligat să restituie cheltuielile judiciare în sumă de 9600 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram