Viceprimarul Leonid Babii va asigura interimarul funcţiei de primar al municipiului Bălţi. Decizia a fost luată în şedinţa extraordinară a Consiliului municipal din 3 ianuarie, la care aleşii locali au luat act şi de demisia viceprimarului Igor Şeremet, care a asigurat până acum interimatul.

Igor Şeremet a anunţat că demisionează pe 2 ianuarie, motivându-şi gestul prin neîncrederea pe care o are primarul de Bălţi Renato Usatîi în capacităţile sale de administrare a treburilor municipale.

Decizia de a-l numi pe Leonid Babii primar interimar a fost salutată cu aplauze de către un grup de susţinători care au venit la Primărie să-l felicite. „Uraaa!”, „Babii – primar”, au scandat aceştia.

Şedinţa extraordinară din 3 ianuarie a fost convocată printr-o dispoziţie semnată la 29 decembrie se către Igor Şeremet şi a avut pe ordinea de zi propunerea de iniţiere a unui referendum local de revocare a primarului Renato Usatîi, care de mai bine de un an se afla la Moscova.

Desfăşurarea plebiscitului a fost susţinută unanim de către cei 27 de consilieri prezenţi la şedinţă.

Detalii din CV-UL lui Babii:

  • S-a născut la 25 septembrie 1948 în s. Moara- de – Piatră, r-nul Drochia. Trei studii superioare pe specialităti profesor, politolog, economist.
  • Gradul ştiinţific – doctor habilitat în economie, profesor. A editat 2 monografii, 5 cărţi şi mai bine de 80 articole ştiinţifice.
  • În perioada de activitate (1972-1991) a ocupat diferite funcţii de conducere în organele administraţiei publuce locale a Republicii Moldova. Din anul 1991 docent la Universitatea Agrară, apoi 1993-1995 şef al Direcţiei Ministerului de Economie RM; din 1995 – şef al Direcţiei Generale Financiar-Economice, primăria mun. Bălţi.
  • 2001-2015 – director general, vicedirector SA „Barza Albă”
    Din iulie 2015 – viceprimar al mun. Bălţi.
    Decorat cu Ordinul Republicii, Ordinul„Gloria Muncii”, Ordinul „De onoare”
  • Viceprimarul Leonid Babii consideră principalul în viaţa sa de a servi poporul şi pentru popor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!