Viceprimarul Leonid Babii va asigura interimarul funcţiei de primar al municipiului Bălţi. Decizia a fost luată în şedinţa extraordinară a Consiliului municipal din 3 ianuarie, la care aleşii locali au luat act şi de demisia viceprimarului Igor Şeremet, care a asigurat până acum interimatul.

Igor Şeremet a anunţat că demisionează pe 2 ianuarie, motivându-şi gestul prin neîncrederea pe care o are primarul de Bălţi Renato Usatîi în capacităţile sale de administrare a treburilor municipale.

Decizia de a-l numi pe Leonid Babii primar interimar a fost salutată cu aplauze de către un grup de susţinători care au venit la Primărie să-l felicite. „Uraaa!”, „Babii – primar”, au scandat aceştia.

Şedinţa extraordinară din 3 ianuarie a fost convocată printr-o dispoziţie semnată la 29 decembrie se către Igor Şeremet şi a avut pe ordinea de zi propunerea de iniţiere a unui referendum local de revocare a primarului Renato Usatîi, care de mai bine de un an se afla la Moscova.

Desfăşurarea plebiscitului a fost susţinută unanim de către cei 27 de consilieri prezenţi la şedinţă.

Detalii din CV-UL lui Babii:

  • S-a născut la 25 septembrie 1948 în s. Moara- de – Piatră, r-nul Drochia. Trei studii superioare pe specialităti profesor, politolog, economist.
  • Gradul ştiinţific – doctor habilitat în economie, profesor. A editat 2 monografii, 5 cărţi şi mai bine de 80 articole ştiinţifice.
  • În perioada de activitate (1972-1991) a ocupat diferite funcţii de conducere în organele administraţiei publuce locale a Republicii Moldova. Din anul 1991 docent la Universitatea Agrară, apoi 1993-1995 şef al Direcţiei Ministerului de Economie RM; din 1995 – şef al Direcţiei Generale Financiar-Economice, primăria mun. Bălţi.
  • 2001-2015 – director general, vicedirector SA „Barza Albă”
    Din iulie 2015 – viceprimar al mun. Bălţi.
    Decorat cu Ordinul Republicii, Ordinul„Gloria Muncii”, Ordinul „De onoare”
  • Viceprimarul Leonid Babii consideră principalul în viaţa sa de a servi poporul şi pentru popor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!