Un băieţel de cinci luni din Sângerei a fost operat marţi, 2 ianuarie, la Institutul Mamei şi Copilului (IMC) pentru a-i scoate din abdomen fetusul nedezvoltat al fratelui său geamăn. Starea copilului este stabilă.

Solicitată de IPN, Steluţa Andreev, purtător de cuvânt la Institutul Mamei şi Copilului, a comunicat că băiatul a ajuns la spital săptămâna trecută, cu suspecţie de tumoare. Tomografia computerizată a arătat însă că e un fetus, care măsura 13 cm.

Starea copilului după intervenţia chirurgicală este stabilă, dar nu este depăşită perioada în care pot apărea eventuale complicaţii, de aceea este în continuare monitorizat.

Operaţia a fost efectuată de medicul chirurg pediatru, academiciana Eva Gudumac. Intervenţia a durat o oră şi, potrivit medicilor, este mai puţin complicată decât în cazul tumorilor, dar e un fenomen rar întâlnit.

Un caz de sindrom fetus în fetus a mai fost înregistrat la Institutul Mamei şi Copilului acum şase ani. Operaţia a fost efectuată cu succes de tot de Eva Gudumac.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!