Peste 3000 de polițiști au asigurat ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere la evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă din întreaga țară. Angajații poliției au organizat şi desfăşurat 366 razii în localitățile din țară, în special, în zonele de odihnă, instituţiile de agrement. Astfel, în perioada 31.12-02.01.2018 au fost înregistrate 274 infracțiuni, printre care:

omoruri – 1, comparativ cu 5 omoruri săvârșite în perioada analogică anului precedent;
vătămări corporale grave – 5, comparativ cu 20 crime înregistrate în perioada analogică anului precedent;
jafuri – 13, comparativ cu 9 jafuri comise în perioada analogică anului precedent;
infracțiuni privind viața sexuală – 2, comparativ cu 5 cazuri înregistrate în perioada analogică anului precedent;
violența în familie – 36, comparativ cu 51 cazuri înregistrate în perioada analogică anului precedent
furturi – 84 comparativ cu 116 infracțiuni înregistrate în perioada analogică anului precedent;
accidente rutiere-15, comparativ cu 3 cazuri înregistrate în perioada analogică anului precedent, soldate cu 5 persoane decedate și 22 – traumatizate

În perioada menționată, de către agenții constatatori ai Poliției au fost inițiate 387 (452 – 2017) proceduri contravenționale:

– huliganism nu pre grav – 77 (107 – 2017);
– consum de băuturi alcoolice– 32 (57 – 2017);
– vătămări uşoare– 16 (27 – 2017).

Totodată, reamintim că în perioada 6-8 ianuarie 2018 ( Craciunul în stil vechi), mai mulți copii vor vizita gospodăriile cetățenilor cu felicitări și cete de colindători, fapt care sporește riscul de victimizare a lor și deposedarea de daruri și mijloace bănești câștigate.

Astfel, în vederea sporirii eficacității activității de prevenire, ridicării nivelului de siguranță în comunitate, Poliția va intensifica măsurile de asigurare şi menţinerea ordinii publice.

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 sau 902 şi să se adreseze cu încredere celei mai apropiate unităţi de Poliție, ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!