Un tânăr moldovean pentru a se răzbuna pe concubină, cu care era în conflict, i-a sustras actul de identitate românesc, perfectat ilegal în Italia, și l-a prezentat polițiștilor de frontieră pentru a lua măsurile ce se impun în privința acesteia. Cazul a fost semnalat astăzi, 4 ianuarie 2018, în punctul de trecere Sculeni.

În jurul orei 11.00, s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova un microbuz de rută regulată ”Iași-Chișinău”, printre pasageri a fost legitimat și cetățeanul moldovean de 35 de ani, originar din s. Cârpești, r-nul Cantemir. În timpul formalităților de control al documentelor de călătorie, tânărul s-a apropiat de angajatul Poliției de Frontieră prezentând adițional și o carte de identitate, eliberată de autoritățile române pe numele unei tinere, Ecaterina de 37 de ani. Urmare a verificării documentului prezentat s-a constatat că acesta prezintă semne de falsificare.

La audierea moldoveanului s-a aflat că actul de identitate românesc aparține fostei iubite, o conațională. Pentru obținerea cărții de identitate, cea din urmă a achitat suma de 300 de euro. Bărbatul a justificat denunțul ilegalității prin faptul că era în conflict cu tânăra și aceasta trebuie să răspundă în conformitate cu prevederile legii.

Polițiștii de frontieră au reținut documentul falsificat și continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor, cât și atragerii la răspundere a persoanelor care se fac vinovate pe ilegalitatea comisă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!