Lucrările de renovare a Președinției Republicii Moldova vor demara în a doua jumătate a lunii ianuarie. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon la întrevederea cu Hulusi Kiliç, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

Diplomatul turc a confirmat faptul că licitația privind selectarea companiei de construcție care se va ocupa de renovarea clădirii Președinției s-a încheiat. „Așa cum am convenit cu domnul Recep Tayyip Erdoğan, sediul Președinției va fi reparat cu sprijinul Guvernului Turciei, iar lucrările în acest sens vor demara în a doua jumătate a lunii ianuarie. Edificiul urmează să fie dat în exploatare în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Erdoğan la Chișinău, care este efectuată la invitația mea și este preconizată pentru luna mai curent”, a punctat Dodon.

Menționăm că, președintele Turciei va efectua o vizită oficială în luna mai la Chișinău, dar și la Comrat.

Amintim că, edificiul Parlamentului şi cel al Preşedinţiei au fost distruse în timpul protestelor din aprilie 2009. Lucrările de reparaţie au început în 2009 şi urmau să fie încheiate în 2012, dar au fost oprite în 2010 din lipsă de bani. Pentru finisarea lucrărilor ar fi nevoie de 160 de milioane de lei.

Așa arăta clădirea în februarie 2017:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!