Președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat pentru a treia oară pentru că a refuzat repetat să promulge „legea anti-propagandă”. În acest sens, deputatul democrat, Sergiu Sârbu a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova pentru refuzul de a promulga Legea cu privire la completarea Codului audiovizualului. CC va examina sesizarea pe 5 decembrie.

Tot astăzi, șeful statului a depus o sesizare la CC privind „legea anti-propagandă”, care potrivit lui Dodon, contrar Constituției, instituie cenzura.

Amintim că, pe 22 decembrie curent Parlamentul a revotat „legea anti-propagandă” după ce președintele a refuzat să o promulge și a retransmis-o Legislativului.

Autorii proiectul susțin că documentul nu prevede interzicerea sau închiderea unor posturi TV, aşa cum s-a vehiculat anterior. Scopul legii este combaterea propagandei străine prin intermediul posturilor retransmise. Interdicțiile se referă doar la programele informative, analitice şi militare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!