/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Coreea de Nord acceptă să poarte discuţii la nivel înalt cu Coreea de Sud

missing
05 ianuarie 2018, ora 09:15

Baik Tae-hyun, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Unificării, a declarat că Phenianul a transmis prin fax un document către Guvernul de la Seul prin care şi-a dat acordul pentru discuţiile ce vor avea loc săptămâna viitoare.

Această decizie a Phenianului vine după ce Kim Jong-un s-a arătat deschis să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud şi după ce acesta a precizat că este dispus să poarte discuţii cu Seulul pe această temă. De asemenea, acest anunţ vine după ce SUA şi Coreea de Sud au convenit să amâne exerciţiile militare programate pentru luna februarie.

Ultimul dialog dintre Seul şi Phenian a avut loc în decembrie 2015. Iniţiativa reluării dialogului a aparţinut Coreei de Sud.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram