După ce a fost suspendat din funcție de trei ori, președintele declară „război” Guvernului, Parlamentului și Curții Constituționale. Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că nu va ceda în niciun caz în fața guvernării și că nu va accepta „candidaturi compromise” și nu va semna legi „care contravin intereselor cetățenilor”.

„Ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curții Constituționale nu va trece fără consecințe. După alegerile parlamentare, care vor fi declanșate în câteva luni, vom schimba și repara multe lucruri. Și în Guvern, și în Parlament, și în Curtea Constituțională. Este inadmisibil ca cetățenii care au jurat credință statului român să decidă politica statului moldovenesc”, a scris președintele.

Igor Dodon susține că va veni timpul și „politica standardelor duble va face victime în rândul democraților”. „În acest an va fi dată lupta decisivă. Victoria va fi de partea noastră”, a conchis președintele.

Menționăm că astăzi, 5 ianuarie, Curtea Constituțională a decis instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova, asta după ce Igor Dodon a refuzat repetat să promulge legea „anti-propagandă”.

Igor Dodon a mai fost suspendat anterior după ce a refuzat să semneze decretul de numire a lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării, dar și decretul de numire în funcție a noilor membri ai Guvernului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!