Magistrații de la judecătoria Buiucani au decis astăzi, 5 ianuarie, că primarul suspendat rămâne sub control judiciar pentru încă 30 de zile.

„A fost o acțiune inutilă aici, în instanța de judecată. E lipsit de sens să vin de fiecare dată pentru prelungirea cu încă 30 de zile. Dacă mergem așa mai departe, se bagă în mintea oamenilor că Chirtoacă este ținut pentru ceva și până la urmă el o să își primească ce e al lui. Este prezumția nevinovăției și omul trebuie să își poată desfășura activitatea până când ultima instanță își va spune verdictul”, a declarat Dorin Chirtoacă.

De cealaltă parte, procurorii susțin că măsurarea preventivă a fost aplicată pentru a împiedica iculpatul să întreprindă acțiuni de intimidare a martorilor.

Primarul capitalei, suspendat din funcție, este acuzat de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plata. În același dosar figurează și alți funcționari locali, inclusiv fostul șef de la Direcția transporturi, Igor Gamrețki, condamnat deja, viceprimarul orașului, Nistor Grozavu, un om de afaceri și un fost consilier municipal. Toți se declară nevinovați.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!