/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Furtuni de zăpadă și vânt puternic. „Ciclonul-bombă” a lovit Canada și SUA

05 ianuarie 2018, ora 15:06

Zăpada a căzut peste palmierii din Florida, iar podurile îngheţate au fost închise în statul Carolina de Sud. Totuşi, nord-estul ţării a fost cel dur lovit de furtună, serviciul meteorologic al Agenţiei federale americane pentru oceane şi atmosferă (NOAA) avertizând că în regiunea New England vor exista condiţii de viscol.

Autorităţile au închis şcolile din oraşele New York, Philadelphia, Boston, dar şi din diverse localităţi din statele Maryland, Virginia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

Foto: huffingtonpost.com

În statul Connecticut, din sudul regiunii New England, media locale au relatat despre scene de panică şi de intimidare, difuzând imagini cu rafturi de pe care au dispărut pâinea şi apa. Guvernatorii locali şi autorităţile au declarat stare de urgenţă.

În New Jersey s-au folosit mai multă sare şi nisip pe drumuri în timpul actualei furtuni decât în întreaga iarnă a anului trecut.

Temperaturile scăzute şi zăpada nu sunt neobişnuite în nord-estul SUA pentru această perioadă a anului, dar media a avertizat de mai multe zile în privinţa aşa-numitului „ciclon-bombă”.

În Washington şi New York se prognozează temperaturi care vor scădea până la minus 17 grade Celsius, iar meteorologii susţin că vânturile extrem de reci din New England dau senzaţia că temperatura a coborât până la minus 40 de grade Celsius.

Foto: huffingtonpost.com

În New York toate zborurile de pe aeroporturile LaGuardia şi JFK au fost anulate până joi la prânz din cauza “vânturilor puternice şi a condiţiilor de furtună”.

Noul primar Bill de Blasio a declarat că se aşteaptă 25 de centimetri de zăpadă în unele părţi ale oraşului şi a avertizat că viteza vântului va creşte, cu rafale de până la 80 km pe oră.

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram