Igor Dodon ar putea fi suspendat astăzi pentru a treia oară din funcția de președinte pentru că a refuzat repetat să promulge legea „anti-propagandă”. Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea depusă de deputatul Sergiu Sârbu privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova pentru refuzul de a promulga Legea cu privire la completarea Codului audiovizualului.

„Reiterez, acest proiect de lege este antidemocratic, îndreptat spre limitarea libertății de exprimare și a pluralismului de opinii. Prin această lege, în mod flagrant sunt încălcate drepturile constituționale ale unei majorități ale populației Republicii Moldova, a cetățenilor acestei țări. Circa 70 la sută din cetățenii Republicii Moldova, consideră Federația Rusă stat prieten”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook atunci când a întors legea în Parlament.

Menționăm că legea nu se referă exclusiv la propaganda rusească, dar prevede interzicerea retransmiterii emisiunilor informativ-analitice, politice și militare din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră – document internațional pe care Rusia nu l-a ratificat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!