Georgia l-a condamnat pe Saakașvili la trei ani de închisoare într-un dosar pentru abuz de putere în cazul lui Sandro Girgvliani, angajat al Băncii Unite Georgiene, relatează newsone.

În urma investigațiilor s-a constat că Saakașvili i-a promis ilegal fostului șef al Departamentului de securitate constituțională, Data Akhalaya, că va ierta persoanele condamnate pentru moartea lui Sandro Girgvliani, creând o pârghie legală pentru eliberarea condamnaților.

În ianuarie 2006, Girgvliani, se afla într-un bar la Tbilisi, cu prietenul lui Levan Buhaidze. La masa de lângă ei, ședea șeful departamentului de „Securitatea constituțională” a Ministerul de Interne, șeful Inspectoratului General al Ministerului de Interne și șeful Biroului de Relații Publice din cadrul MAI. În bar a izbucnit o ceartă cu acest grup, apoi au sosit oficiali ai Ministerului de Interne în civil. Girgvliani a fost scos din bar, a fost împins într-o mașină. În aceeași zi, corpul lui Girgvliani a fost găsit în apropierea satului Okrokana (o suburbie a orasului Tbilisi). Corpul avea semne de moarte violentă.

Saakashvili a deţinut funcţia de preşedinte al Georgiei din ianuarie 2004 până în noiembrie 2013. Acesta a părăsit statul georgian în noiembrie 2013, cu câteva zile înainte ca mandatul său prezidenţial să expire şi de punerea în funcţie a viitorului preşedinte.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!