Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații al MAI, efectuează 28 de percheziții în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul evaziunii fiscale a întreprinderilor, comise de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari, precum și pe faptul abuzului de serviciu.

Potrivit materialelor urmăririi penale, un grup criminal organizat, format din întreprinzători din Republica Moldova și de origine străină, în perioada 2016 – prezent, controlând direct sau prin intermediul persoanelor interpuse activitatea a peste 8 agenți economici din municipiul Chișinău, care au ca gen de activitatea de import și comercializare a produselor agricole (legume, fructe, verdețuri etc.), au obținut venit nedeclarat încasat de la punctele comerciale, fapt ce a condus la neachitarea impozitelor, prejudiciind în proporții deosebit de mari bugetul public național.

Totodată, au fost reținute persoane care sunt bănuite de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de până la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 4.000 la 7.000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Pentru infracțiunea de abuz de serviciu se prevede o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!