/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Percheziții de amploare. Mai multe întreprinderi, bănuite de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari

05 ianuarie 2018, ora 12:07

Potrivit materialelor urmăririi penale, un grup criminal organizat, format din întreprinzători din Republica Moldova și de origine străină, în perioada 2016 – prezent, controlând direct sau prin intermediul persoanelor interpuse activitatea a peste 8 agenți economici din municipiul Chișinău, care au ca gen de activitatea de import și comercializare a produselor agricole (legume, fructe, verdețuri etc.), au obținut venit nedeclarat încasat de la punctele comerciale, fapt ce a condus la neachitarea impozitelor, prejudiciind în proporții deosebit de mari bugetul public național.

Totodată, au fost reținute persoane care sunt bănuite de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de până la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 4.000 la 7.000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Pentru infracțiunea de abuz de serviciu se prevede o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram