În gospodăria unui fermier din comuna Mămăliga, regiunea Cernăuţi, a fost descoperit virusul pestei porcine africane. Specialiştii specifică că în urma investigațiilor de laborator, rezultatele au fost pozitive.

Potrivit informației, în comuna Mămăliga, raionul Noua Suliţă a fost stabilită zona de protecţie şi de supraveghere în jurul focarului. Actualmente se întreprind măsuri pentru izolarea acestui focar de pestă porcină.

Având in vedere că focarul nou aparut de pestă porcină africană din regiunea Cernăuți se afla in vecinătate cu raionul Briceni, au fost întreprinse imediat masurile de prevenire si apariție a pestei porcine africane.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită deținătorilor de porcine să respecte cu strictețe următoarele cerințe:

– să nu folosească în alimentația porcinelor resturi alimentare, care conțin produse sau subproduse de porc;
– să țină porcine exclusiv în zone închise, fără să intre în contact cu alte animale;
– animalele să fie achiziționate doar în locuri autorizate și însoțite de documentele veterinare necesare;
– pentru îngrijirea animalelor să fie respectate cerințe minime de biosecuritate utilizîndu-se îmbrăcăminte, încălțăminte și echipamente separate;
– să nu permită vizitarea fermelor de către persoane străine;
– să anunțe urgent medicul veterinar sau autoritatea publică locală despre cazurile de îmbolnăvire sau de moarte la animale sau depistarea cadavrelor de porci domestici sau mistreți.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!