Muzeele şi siturile de patrimoniu italiene au atras peste 50 de milioane de vizitatori anul trecut, a informat sâmbătă Ministerul Culturii din această ţară, care a descris acest număr ca pe un record, transmite Agerpres.

Numărul de vizitatori a crescut cu 10,4% faţă de 2016, iar veniturile obţinute din vânzările de bilete au fost de 193,6 milioane de euro (232,9 milioane de dolari), cu 11,6% mai mari decât în anul anterior, notează DPA.

Colosseum-ul şi Forumul Roman au rămas cele mai populare atracţii turistice din Italia, cu puţin peste 7 milioane de vizitatori, urmate de vechiul oraş roman Pompei, cu circa 3,4 milioane de vizitatori, şi de Galeria Uffizi din Florenţa, cu 2,2 milioane de vizitatori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!