Moldovenii și mâncarea. 71% dintre respondenții unui sondaj au răspuns că procură zilnic produse de panificație. Același sondaj arată că moldovenii mănâncă fructe și legume proaspete o dată sau de câteva ori pe săptămână. Importante pentru regimul alimentar sunt și produsele lactate, iar 48% își completează rutina alimentară cu sucuri și băuturi răcoritoare. Aproape jumătate dintre intervievați consumă cu regularitate mezeluri, iar 41% nu ies din magazin fără bomboane și ciocolată.

Ceaiul, cafeaua, bomboanele, crupele și făinoasele le cumpărăm cu rezervă – o dată sau de două ori pe lună. Și tot la acest interval de timp procurăm pește și carne.

Ambianța și felul în care sunt prezentate produsele contează pentru locuitorii capitalei. Cel mai frecvent ei aleg să cumpere produsele din supermarketuri și marketuri. Totuși, fac vânzări și magazinele specializate, de la care mai mult de 20% dintre chișinăuieni cumpără cu încredere mezeluri, carne sau dulciuri.

Piețele sunt preferate pentru fructe și legume. Fiecare al cincilea merge la târg după pește, iar fiecare al zecelea – după carne, crupe, orez și alte făinoase.

La o singură vizită la magazin, chișinăuienii scot din buzunar în medie 284 de lei. Carnea, în cea mai mare parte, e cumpărată de la supermarket și… se mănâncă cu ochii, mai întâi de toate. Un studiu realizat de Magenta Consulting, a determinat că moldovenilor le place când ambalajele lasă multă carne la vedere. Aspectul proaspăt, culoarea, felul în care este tăiată – vinde. Culoarea albă atrage, deoarece conferă ideea de igienă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!