În ajunul Crăciunului pe stil vechi Poliția Capitalei vine cu recomandări în adresa cetăţenilor, privind combaterea şi prevenirea furturilor din apartamente şi case la sol, furturilor din buzunare, precum şi a furturilor din automobile.

Recomandările de prevenire a furturilor din buzunare:

– Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi atenţie persoanelor cu comportament suspect lîngă dvs.
– Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.
– Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
– Nu păstraţi banii în buzunarele din spate.

Recomandările de prevenire a furturilor din apartamente şi case la sol:

– Instruiţi copiii să reacţioneze promt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre fatpul că, sunt prieteni sau colegi de serviciu, şi au venit după cheile locuinţei sau bunuri materiale din casă.
– Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă (veselă, detergenţi, bijuterii, etc.) , aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura.
– Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter, se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj metalic sau sistem de alarmă la ferestrele expuse pericolului de escaladare.

Recomandări de prevenire a furturilor din automobile şi accesorii.

– Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
– Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
– Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
– Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

Dacă aţi sesizat o infracţiune sau contravenţie, apelaţi imediat la serviciul specializat 902.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!