Una dintre problemele ce afectează locuitorii orașului Dondușeni este lipsa unui loc de relaxare și agrement care să le facă viața mai frumoasă. Mai exact, nu este amenajat parcul din centrul localităţii. Din cauza că în ultimii 25 de ani nu s-au făcut investiții, trotuarele sunt distruse, iluminat nocturn nu există, iar copacii de altădată sunt uscați. Lipsesc spaţiile necesare pentru copii care să se joace, bătrâni care să-şi petreacă timpul liber, tineri care să facă sport, mame care să-şi plimbe pruncii. Pentru a reabilita parcul din localitate băștinașii sunt invitați să ajute cu o donație.

Astfel, primăria şi Asociaţia băştinaşilor din Donduşeni, recent creată, au decis să realizeze împreună un prim-proiect – „Reabilitarea parcului central din orașul Dondușeni”.

Proiectul de reabilitare a Parcului prevede pavarea a peste 1000 de metri de trotuar, crearea pistelor pentru bicicliști, asigurarea spațiului cu iluminat public pentru ca locuitorii din Dondușeni să se poată plimba în siguranță în compania celor dragi pe aleile unui parc modern. Vor fi procurate bănci și urne de gunoi pentru menținerea ordinii în oraș. Pentru ca dondușenenii să aibă ocupații interesante, în parc vor fi amenajate mese pentru joc de șah și dame. Nu vor lipsi nici camerele video de supraveghere și Wi-Fi. Iar cea mai superbă va fi intrarea în parc, acolo unde locuitorii orașului vor putea admira coloanele în stil grecesc și un havuz frumos amenajat.

Implementarea proiectului este posibilă datorită unui grant oferit de Guvernul Elveției în valoare de 15 000 de dolari. Primăria va contribui cu peste 35 000 de dolari. Pentru finalizarea proiectului, este necesară contribuția băștinașilor de pretutindeni cu o sumă totală de 2 250 de dolari.

Doritorii de a dona o pot face AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!