„Chişinău, haos urbanistic, o oglindă a unei societăţi bulversate?” Sub acest titlu a apărut un articol, semnat de Gilles Duhem, în publicaţia semestrială a Societăţii Germano-Române din Berlin, menționează Europa Liberă.

Prezentând, pe scurt, arhitectura din capitala Moldovei, autorul se opreşte asupra situaţiei deplorabile a unor clădiri istorice, dezinteresul actual pentru moştenirea trecutului şi „cacofonia arhitecturală” din prezent.

Articolul critic din această publicaţie se încheie cu un apel în care se spune că oraşul ar avea nevoie „de aliaţi şi un lobby” care ar sprijini proiecte urbanistice şi s-ar ocupa şi de căutarea unor finanţatori.

Revista care apare de 20 de ani la Berlin are în prezent ca redactor-principal pe Josef Sallanz. Acesta este „lector străin” la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău unde activează în cadrul catedrei de filologie germană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!