Patriarhul Kiril al Rusiei a îndemnat cetăţenii ruşi să voteze în scrutinul prezidenţial din luna martie, unde actualul preşedinte Vladimir Putin este marele favorit, după ce Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, care însă nu va putea candida,a îndemnat votanţii să boicoteze alegerile, menționează Mediafax.

„Fac un apel la toţi, inclusiv la credincioşi ortodocşi, să luaţi parte la viitoarele alegeri prezidenţiale. Este foarte important”, a declarat şeful Bisericii Ortodoxe Ruse într-un interviu difuzat duminică de televiziunea publică cu ocazia Crăciunului pe rit vechi.

Patriarhul a avertizat cetăţenii ruşi în legătură cu „posibilitatea ca persoane sau forţe răuvoitoare să utilizeze tehnologia digitală pentru a cauza pagube ireparabile ţării şi societăţii noastre”.

Săptămâna trecută, Alexei Navalnîi, principalul opozant a lui Putin, a îndemnat votanţii să boicoteze scrutinul prezidenţial după ce autorităţile i-au interzis să candideze.

În cadrul interviului, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a lăudat şi rolul preşedintelui Putin în Siria, afirmând că intervenţia Moscovei în acest conflict a avut rol nu doar de a stopa terorismul, ci şi de a apăra minorităţile creştine din această ţară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!