/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Când este corect să sărbătorim Crăciunul: pe 25 decembrie sau 7 ianuarie?

missing
07 ianuarie 2018, ora 09:28

Diferențele despre când sărbătorim Crăciunul au apărut atunci când a neînțelegeri despre când sărbătorim Paștele. Ion Andronache susține că inițial, la Roma și la Smirna, Paștele se sărbătorea în zile diferile, iar pentru a uniformiza aceste date, la primul Sinod Ecumenic s-a decis că Paștele va fi serbat mereu duminica, după lună plină de după echinocțiu de primăvară. Problema a derivat însă ulterior din faptul că echinocțiul real astronimic, nu coincide cu data stabilită la Sinodul Ecumenic.

„Toate statele au efectuat în calendarele civile reforma gregoriană. Iată din ce cauză când în calendarul civil avem 7 ianuarie, în Biserică posibil să auzim: Astăzi, 25 decembrie prăznuim Nașterea lui Hristos”, spune Andronache.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram