Compania care a livrat hrișcă cu insecte la o grădiniță din Capitală i s-a interzis participarea la licitații publice pe un termen de trei ani. O decizie în acest sens a fost aprobată de Agenția Achiziții publice pe 20 decembrie 2017.

Drept temei de a include operatorul – SRL „Prodagrotrade în lista de interdicție, potrivit deciziei, a servit executarea necorespunzătoare a clauzelor contractuale.

TV8 amintește că, pe la mijlocul lunii noiembrie anul trecut, mama unui copil care frecventează grădinița 157 din Capitală a postat un mesaj pe facebook în care spune că copii au primit la micul dejun „Mâncare cu surprize” – lapte cu hrişcă, gâze şi viermişori. Pe marginea acestui caz DGETS s-a autosesizat a sancționat directoarea grădinița, iar lotul contaminat urmează a fi întors producătorului.

Ulterior, primăria a anunțat că Veronica Solomițchi, șefa Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani și Alexandru Fleaș, fostul director al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău au fost sancționați cu mustrare.

Iar, ANSA ANSA aduce la cunoştinţă că imediat după apariţia cazului din grădinița de copii nr.157, unde s-a depistat că în hrișca servită copiilor au fost depistate insecte, la faţa locului au fost delegaţi doi inspectori ai Direcţiei Municipale Chişinău pentru Siguranţa Alimentelor care au efectuat examenarea vizuală a lotului de hrişcă şi au constatat prezenţa lavrelor de molie a cerealelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!