În ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii au intervenit în 15 situații de risc. În seara zilei de duminică, 7 ianuarie, salvatorii s-au deplasat la un accident de circulație în apropiere de orașul Strășeni, unde a fost necesară descarcerarea.

La 21.20 min. pompierii au fost alertați pentru a debloca conducătorul auto a unui autoturism de model Mercedes Sprinter, care a rămas prins sub mașină, după ce aceasta a derapat de pe traseu. La fața locului a intervenit un echipaj care a descarcerat cadavrul șoferului. Toate circumstanțele producerii accidentului urmează a fi stabilite de organele de drept.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în cazul lichidării unui incendiu izbucnit ieri în localitatea Chetrosu, raionul Anenii Noi. Aici salvatorii au stins o bucătărie de vară care luase foc. În urma incendiului un bărbat în vârstă de 41 de ani a suportat arsuri pe ambele brațe. Circumstanțele incendiului urmează a fi stabilite de specialiștii IGSU.

Intervenția salvatorilor și pompierilor a fost solicitată și în cazul deblocării unui lift în care se aflau cinci minori cu vârstele între 13 – 16 ani, care au rămas blocați la etajul șapte a unui bloc de locuit de pe str. Decebal din capitală. Două echipaje de pompieri din sectorul Botanica și Centru au efectuat misiunea de salvare, iar către ora 02.45 minute minorii au fost scoși din ascensorul defectat. Conform informației IGSU nici un minor nu a avut de suferit.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează că în situații de risc oamenii pot apela de urgență Serviciul 901.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!