/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/HARTĂ/ Indicele Libertății Presei 2017: Republica Moldova a coborât patru poziții

missing
08 ianuarie 2018, ora 11:07

Autorii publicației scriu că mass-media moldovenească este diversificată, dar extrem de polarizată, ca și țara în sine, care se caracterizează prin instabilitate cronică și influența excesivă a oligarhilor săi. Linia editorială a principalelor instituții media se corelează îndeaproape cu interesele politice și de afaceri ale proprietarilor lor. Independența jurnalistică și transparența proprietății mass-media sunt provocări majore. Întrucât mass-media se luptă una cu cealaltă într-un climat exacerbat de criza ucraineană. Totodată, în publicație se spune că lipsa de independență a autorității de reglementare în radiodifuziune continuă să fie o sursă de îngrijorare.

Gradul de libertate din cele 180 de țări a fost determinat în baza răspunsurilor experților la un chestionar elaborat de RSF. Această analiză calitativă este combinată cu date cantitative despre abuzuri și acte de violență împotriva jurnaliștilor în perioada evaluată. Criteriile evaluate în chestionar sunt pluralismul, independența mass-mediei, mediul media și auto-cenzura, cadrul legislativ, transparența și calitatea infrastructurii care susține producerea de știri și informații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram