În urma anchetei interne pe marginea cazului relatat de pacienta internată la Institutul Mamei și Copilului, care a avortat în veceu, s-au constatat mai multe încălcări din partea angajaților spitalului.

UPDATE 14.13 Directorul Institutului Mamei și Copilului a fost sancționat o avertizare de Ministerul Sănătății, iar șeful Secției Ginecologie, Veaceslav Rezneac, a fost demis. A fost demisă și sora medicală șefă a secției.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Astfel, în urma analizei s-a constat că între personalul medical și pacient a fost o comunicare defectuoasă, iar tinerei nu i s-a acordat consiliere psihologică. S-a stabilit că tânăra nu trebuia să procure medicamente de la farmacie, or instituția dispunea de preparatele necesare, ceea ce este o încălcare gravă din partea medicului.

Femeia nu a fost monitorizată permanent atunci când i-au fost administrate preparatele medicamentoase, aceasta fiind neglijată de medicul de gardă și de către personal.

Menționăm că, un mesaj anonim a devenit viral pe Facebook în care o femeia descrie prin ce chinuri groaznice ar fi trecut acum două săptămâni, după ce medicii din instituția medicală i-au prescris o naștere provocată artificial.

Tânăra a povestit pentru TV8 cu lux de amănunte cum a fost lăsată acum două săptămâni să avorteze în veceul instituției medicale. Detalii AICI.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a susținut astăzi o conferința de presă în care a prezenta rezultatele anchetei interne pe marginea cazului relatat de pacienta internată la Institutul Mamei și Copilului, care a acuzat faptul că a avortat singură în veceu. Detalii AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!