„Banca de Economii” S.A., aflată în proces de lichidare, scoate la licitație acțiunile pe care le deține la mai multe societăți pe acțiuni. Printre bunurile mobile scoase la vânzare sunt acțiunile S.A. ”Moldasig”, în valoare de aproape 35 de milioane de lei, dar și acțiunea pe care o deține la S.A. ”Bursa de Valori a Moldovei”, prețul căreia este de aproape 344 de mii de lei, anunță bizzlaw.md.

Potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial, BEM vinde cele 61.200 de acțiuni pe care le deține la Moldasig, prețul unei acțiuni fiind de 568,48 lei. Astfel, valoarea întregului pachet de acțiuni este de 34,79 milioane de lei.

Repetat, BEM scoate la licitație acțiunea pe care o deține la Bursa de Valori a Moldovei. Valoarea acesteia a rămas neschimbată – 343.946 de lei. Acțiunea a mai fost scoasă la vânzare și în luna septembrie a anului trecut.

Și cele 97.498 de acțiuni pe care banca le are la S.A. „ASPA” sunt scoase la vânzare repetat, la același preț de 37,65 lei per acțiune. Valoarea pachetului este de 3,67 de milioane de lei. În schimb, acțiunile deținute la S.A. ”Magistrala” s-au ieftinit, de la 9,31 lei, în luna septembrie a anului trecut, la 8,85 lei pentru o acțiune. Astfel, valoarea pachetului a scăzut de la aproximativ 406 mii lei la puțin peste 386 mii lei.

Licitaţiile „cu strigare” de vânzare a bunurilor mobile (valori mobiliare) în loturi unice se vor desfășura în perioada 5 ianuarie – 5 februarie 2018. Bunurile mobile se vând în condiții speciale, care sunt prevăzute de actele interne ale emitenților nominalizați și de către legislația Republicii Moldova. Doritorii pot lua cunoştinţă de bunurile expuse la vânzare și procedura de vânzare a activelor nominalizate, în zilele de lucru, între orele 10:00–16:00, la sediul „Banca de Economii” S.A. (mun. Chişinău, str. Columna, 115) și la consultantul investițional ”VALINVEST” S.A. (mun. Chişinău, str. Gh. Iablocikin, 5/1).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!