Politicienii din țara noastră nu se bucură de popularitate doar în Republica Moldova, dar și peste hotarele ei. Paginile de Facebook ale politicienilor sunt apreciate de persoane atât din țările vecine, cây și din Indonezia, India, Pakistan, etc.

Potrivit Social Bakers, una dintre cele mai bune platforme care monitorizează și oferă date despre paginile de pe rețelele de socializare, Ilan Șor și Igor Dodon au cele mai multe aprecieri străini pe Facebook.

Cele mai multe aprecieri ale primarului de Orhei vin din Indonezia – 18.585. Pagina de Facebook a a lui Șor este apreciată de un număr mare de moldoveni, care sunt însă urmați de cetățenii Bangladeșului și Indiei.

Pentru că Ilan Șor nu își desfășoară activitatea în Indonezia, Bangladeș, India sau Pakistan, apar dubii despre faptul că aceste aprecieri ar fi adevărate. În prezent există servicii contra cost, care îți pot mări numărul de aprecieri ale paginii. Astfel, s-ar putea ca toate aceste aprecieri să fie de fapt plătite.

Pagina de Facebook a președintelui Igor Dodon este apreciată de aproape 8000 de indieni. Potrivit portalului SocialBakers, Igor Dodon a reușit să își mărească numărul de aprecieri ale paginii datorită rușilor, dar și datorită indienilor, care ocupă locul patru în topul țărilor de unde vin cei mai mulți „fani” ai președintelui.

„Fani organici din India care l-ar urmări pe președintele din Republica Moldova ar fi puțini. Respectiv, cel mai probabil, acești fani sunt cumpărați prin intermediul unui serviciu extern. Așa servicii sunt foarte multe și sunt ieftine. Ideea este că aceste servicii sunt accesibile și oricine poate să îi cumpere fani. Este important cine a cumpărat acești fani și de ce a făcut-o”, a menționat Vadim Cușnir, expert în Social Media.

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă, are cele mai multe aprecieri din partea moldovenilor, care sunt urmați de România, Italia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Cu câteva zeci de aprecieri mai multe se bucură Vlad Plahotniuc, pagina căruia are 27.194 de like-uri din Moldova. În top patru țări care îi apreciază pagina de Facebook se regăsește și România, Italia și Turcia.

De un număr similar de aprecieri din partea moldovenilor se bucură și Iurie Leancă. În top patru țări care îi apreciază pagina de Facebook mai sunt România, Italia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Andrei Năstase, președintele PPDA are un număr mai mare de aprecieri din partea moldovenilor decât Iurie Leancă și Dorin Chirtoacă. Mai puține aprecieri vin însă de la cetățenii României – 3.729.

În comparație cu politicienii enumerați mai sus, Maia Sandu are cele mai multe aprecieri din partea moldovenilor – 68.874. Lidera PAS are și cele mai multe aprecieri din partea României – 22.581. Un număr impunător de like-uri mai vin din Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, dar și Germania și SUA.

Și pagina lui Renato Usatîi este apreciată de un număr mult mai mare de moldoveni decât pagina lui Igor Dodon, Vlad Plahotniuc sau Dorin Chirtoacă. Multe aprecieri mai vin și din Rusia, România și Italia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!