Agenția Ecologică Chișinău a confirmat că bradul instalat de primărie în PMAN a fost tăiat ilegal. Într-un răspuns acordat fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, agenția scrie că molidul a fost „defrișat fără coordonarea lucrărilor silvico-tehnice  cu organele de mediu și în lipsa unei autorizații de tăieri”. Cetățeanul Simion Sigal, potrivit agenției, se face vinovat de tăierea bradului. 

Sigal a fost amendat cu 30 de unități convenționale, ceea ce constituie 1500 de lei. Totodată, agenția, susține că în baza unui ordin a ministerului Ecologiei și Resurselor naturale din 2008 urmează a fi calculat prejudiciul cauzat spațiilor verzi prin tăierea ilegală a arborelui nominalizat și înaintat spre achitare benevolă în termenii prevăzuți de legislație.

Despre ceilalți arbori tăiați de pe teritoriul fostei grădinițe din sectorul Botanica, agenția scrie că  pe 2 decembrie 201 s-au efectuat lucrări de curățare sanitară a arborilor cu ramurile uscate și au fost defrișate două tulpini și doi ulmi ce prezentau pericol de prăbușire

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!