Angela Motuzoc este noul șef al Consiliului Superior al Procurorilor. Candidatura acesteia a fost susținută de 9 membri ai CSP, în timp ce a contracandidatul său, Adrian Bordianu, a avut un singur vot.

Conform prevederilor Legii cu privire la Procuratură, mandatul Preşedintelui, dar şi a membrilor aleşi ai CSP este de 4 ani, cu excepţia membrilor care fac parte de drept din componenţa Consiliului. De asemenea, aceeaşi persoană nu poate deţine funcţia de membru al CSP două mandate consecutive.

Noul preşedinte al CSP a absolvit facultatea de drept a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, şi-a început cariera în cadrul organelor Procuraturii în anul 2000, deţinînd pe parcurs mai multe funcţii în procuratura municipiului Chişinău. Anterior Motuzoc a ocupat funcția de adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău. Iar, din 2003 până în 2017 aceasta a fost procuror în cadrul Procuraturii municpiului Chișinău, cu o pauză între anii 2009 – 2012, timp în care s-a aflat în concediu pentru îngrijirea copilului.

Potrivit declarației de avere și interese personale în 2016 Motuzoc, care lucra în calitate de procuror la Procuratura Chișinău a obținut un salariu anual de 126.218 de lei. În același an, familia Motuzoc a obținut suma de 10 mii de lei pentru vânzarea unui bun.

Angela Motuzoc deține în proprietate un apartament cu suprafața de 99,4 m.p., în valoare de 155 250 lei, obținut în 2002. De asemenea, dețin 1/4 cota parte dintr-o casă de locuit cu suprafața de 104,6 m.p., în valoare de 101 014 lei din anul 1996. Totodată, aceasta este proprietara unui automobil de Mitsubishi (an. fab. 2012) în valoare de doar 10 000 Lei, cumpărat în anul 2016.

Consiliul Superior al Procurorilor – organ independent, cu statut de persoană juridică, format în vederea participării la procesul de constituire, funcţionare şi asigurare a autoadministrării sistemului Procuraturii, este constituit din 12 membri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!