Judecătoria orașului Moscova a menținut în vigoare mandatul de arestare emis de instanța de fond pe numele liderului PDM, notează ria.ru. Decizia a fost luată după ce avocatul Zadoyan, care îi apără interesele lui Plahotniuc la Moscova, a înaintat un apel în care contestă hotărârea instanței privind mandatul de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc.

„Este o acțiune de șantaj și intimidare politică la adresa liderului PDM. Această decizie vine în ziua în care la Chișinău este promulgată legea împotriva propagandei. În viziunea noastră este foarte clar că avem de a face cu o acțiune evidentă de hărțuire politică în scopuri clare”, a declarat pentru TV8 purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Menționăm că secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL, cu sediul la Lyon, a analizat solicitarea Federației Ruse de a-l anunța în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc și, pe 8 decembrie, a constatat că aceasta este una motivată politic.

Potrivit Rosbalt, care citează o sursă din anchetă, Vladimir Plahotniuc a comis omorul a cel puțin două persoane cu o deosebită cruzime, recurgând la metode periculoase, în componența unei grupări criminale organizate din motive politice, ideologice, rasiale, urii naționale.

Rosbalt susține că numele lui Plahotniuc este menționat în legătură cu atentatul asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov, care a avut loc la Londra în 2012. Menționăm că Vitalie Proca, cel care a fost angajat să îl împuște pe Gorbunțov, a declarat acum o lună că cel care i-a comandat moartea omului de afaceri este Vlad Plahotniuc. De cealaltă parte, Gorbunțov afirmă că nu Plahotniuc i-a comandat asasinarea, ci Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”.

Foto: mos-gorsud.ru

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!