/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Moscova menține mandatul de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc. Reacția PDM

missing
10 ianuarie 2018, ora 13:56

„Este o acțiune de șantaj și intimidare politică la adresa liderului PDM. Această decizie vine în ziua în care la Chișinău este promulgată legea împotriva propagandei. În viziunea noastră este foarte clar că avem de a face cu o acțiune evidentă de hărțuire politică în scopuri clare”, a declarat pentru TV8 purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Menționăm că secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL, cu sediul la Lyon, a analizat solicitarea Federației Ruse de a-l anunța în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc și, pe 8 decembrie, a constatat că aceasta este una motivată politic.

Potrivit Rosbalt, care citează o sursă din anchetă, Vladimir Plahotniuc a comis omorul a cel puțin două persoane cu o deosebită cruzime, recurgând la metode periculoase, în componența unei grupări criminale organizate din motive politice, ideologice, rasiale, urii naționale.

Rosbalt susține că numele lui Plahotniuc este menționat în legătură cu atentatul asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov, care a avut loc la Londra în 2012. Menționăm că Vitalie Proca, cel care a fost angajat să îl împuște pe Gorbunțov, a declarat acum o lună că cel care i-a comandat moartea omului de afaceri este Vlad Plahotniuc. De cealaltă parte, Gorbunțov afirmă că nu Plahotniuc i-a comandat asasinarea, ci Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”.

Foto: mos-gorsud.ru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram