Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a emis un comunicat de presă în care se pronunță „categoric împotriva unei noi tentative a majorității de la guvernare de a captura puterea absolută și de a suspenda președintele ales de popor al Republicii Moldova, prin intermediul Curții Constituționale de „buzunar”.

Socialiștii menționează cu susțin poziția lui Igor Dodon de a se opune aprobării noilor miniștri, susținând că aceștia sunt compromiși.

PSRM anunță că la primele ședințe plenare ale sesiunii de primăvară-vară a parlamentului, vor veni cu inițiativa de a introduce moțiunea de cenzură contra noilor membri ai Guvernului care au fost numiți în funcție fără a ține cont de normele constituționale.

PSRM își îndeamnă toți susținătorii, toate forțele patriotice ale țării, să îl sprijine pe Igor Dodon și să vină masiv la Chișinău „pentru a elibera țara de acest regim”.

Menționăm că cei șapte miniștri desemnați în noul Guvern au depus azi jurământul de investire, asta după ce Igor Dodon a refuzat repetat să semneze decretele de numire în funcție a acestora.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!