Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa la Montecito, în apropiere de Los Angeles, în urma alunecărilor de teren care au distrus locuinţe în sudul Californiei, a informat poliţia locală, citată de AFP, potrivit Agerpres.

În cursul zilei, pompierii din Santa Barbara (SBCFD) au raportat, fără a oferi detalii, că mai multe corpuri au fost descoperite în noroi în timpul unei operaţiuni de salvare desfăşurate la Montecito.

SBCFD a scris pe Twitter că a folosit câini pentru a căuta posibilele victime într-o zonă în care se aflau mai multe case, înainte ca ploile abundente să provoace alunecări de teren.

Serviciul de pompieri a postat, de asemenea, pe contul său de Twitter imagini în care se pot vedea cartiere îngropate sub nămol, case distruse şi drumuri devenite impracticabile din cauza noroiului şi a copacilor căzuţi.

De asemenea, autostrada 101, care se întinde de-a lungul coastei Pacificului, este impracticabilă pe o secţiune de cincizeci de kilometri.

„Pompierii au salvat o adolescentă de 14 ani, blocată timp de câteva ore într-o casă distrusă din Montecito”, au adăugat pompierii.

Majoritatea zonelor afectate de aceste alunecări de teren au fost devastate în luna decembrie de incendiul „Thomas”, cel mai distrugător din istoria Californiei, astfel că, în prezent nu mai există vegetaţie care să absoarbă apa şi să stabilizeze solul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!