/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

O companie lituaniană a plătit statului 53 de mii de euro după dezvăluirile din „Paradise Papers”

missing
11 ianuarie 2018, ora 13:56

O companie în care a investit liderul formației U2, Bono, a fost de acord să plătească 53.000 de euro sub formă de impozite și amendă în urma dezvăluirilor realizate de investigația Paradise Papers.

Cântărețul irlandez, al cărei nume real este Paul Hewson, a fost un investitor minoritar într-o companie cu sediul în Malta, care a cumpărat un centru comercial în nord-estul Lituaniei prin intermediul holding-ului Nude Estates 2.

După ce legătura lui Bono cu firma lituaniană a apărut, un expert fiscal din Lituania a analizat conturile companiei și a declarat că s-ar fi încălcat regulile locale, atunci când a fost reevaluat centrul comercial Aušra ca urmare a declinului economic din 2010.

Reevaluarea a creat o pierdere de trei milioane de euro, pe care compania a compensat-o din contul venitului, ceea ce i-a permis să evite impozitul de 15% plătit din profit. În urma investigației „Paradise Papers”, biroul fiscal a afirmat că această utilizare a pierderilor a încălcat legile lituaniene.

Pe 5 ianuarie curent, compania a plătit 34.000 de euro impozit pe profit pentru 2012 și 19.000 de euro în taxe de penalizare pentru întârziere.

Ruta Asadauskaite, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Fiscal de Stat a Lituaniei, a declarat pentru AFP că, ancheta a fost finalizată „la sfârșitul anului trecut”, după care autoritățile fiscale i-au recomandat companiei să plătească impozitul și penalizarea.

În urma știrilor despre decontare, Bono a spus: „Susțin pe deplin inspecția autorității fiscale și sunt mulțumit că acum este completă. Înțeleg că Nude Estates a făcut acum o plată voluntară pentru a acoperi o eroare tehnică într-o depunere din 2012”.

Totuși, acesta a adăugat că nu este fericit să afle despre această eroare așa că și-a instruit consultanții să îi retragă investiția în companie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram