Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, anunță că Moscova își rezervă dreptul la replică, asta după ce președintele Parlamentului Andrian Candu a promulgat „legea anti-propagandă”.

„Este regretabil acest act de discriminare directă față de mass-media rusească. Modul în care forțele anti-rusești din Parlamentul Republicii Moldova a impus încă o dată voința lor asupra oamenilor, încălcând dreptul fundamental la accesul liber la informație, indică faptul că țara se îndepărtează de normele democratice, alunecând la practicile totalitare de luptă, cu puncte de vedere alternative. La rândul nostru, confirmând angajamentul internațional față de principiul reciprocității, ne rezervăm dreptul la replică”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse.

Zaharova a mai menționat că în această situație este necesară nu doar reacția din partea instituțiilor internaționale specializate precum OSCE, dar și a instituțiilor europene. În acest sens, Moscova vrea să cunoască opinia reprezentanților de la Bruxelles dacă această lege corespunde valorilor europene.

Menționăm că președintele a refuzat de două ori să promulge Legea, iar Curtea Constituțională a constatat la 5 ianuarie curent circumstanţa care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova. Decretul de promulgare a Legii a fost semnat de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Amintim că Igor Dodon a sesizat Curtea Constituțională, menționând că această lege „atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!