/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Prima reacție a Moscovei după ce Chișinăul a promulgat legea anti-propagandă

missing
11 ianuarie 2018, ora 14:45

„Este regretabil acest act de discriminare directă față de mass-media rusească. Modul în care forțele anti-rusești din Parlamentul Republicii Moldova a impus încă o dată voința lor asupra oamenilor, încălcând dreptul fundamental la accesul liber la informație, indică faptul că țara se îndepărtează de normele democratice, alunecând la practicile totalitare de luptă, cu puncte de vedere alternative. La rândul nostru, confirmând angajamentul internațional față de principiul reciprocității, ne rezervăm dreptul la replică”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse.

Zaharova a mai menționat că în această situație este necesară nu doar reacția din partea instituțiilor internaționale specializate precum OSCE, dar și a instituțiilor europene. În acest sens, Moscova vrea să cunoască opinia reprezentanților de la Bruxelles dacă această lege corespunde valorilor europene.

Menționăm că președintele a refuzat de două ori să promulge Legea, iar Curtea Constituțională a constatat la 5 ianuarie curent circumstanţa care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova. Decretul de promulgare a Legii a fost semnat de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Amintim că Igor Dodon a sesizat Curtea Constituțională, menționând că această lege „atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram