/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un miliardar rus născut în Moldova a plătit aproape un milion de dolari pentru cetățenia Maltei

11 ianuarie 2018, ora 07:37

La finele anului 2017, guvernul maltez a publicat în gazeta oficială o listă ce cuprinde numele tuturor persoanelor care au fost naturalizate sau înregistrate ca cetățeni între ianuarie și decembrie 2016.

Lista conține aproximativ 2.000 de nume şi este ordonată în mod ciudat în ordine alfabetică după nume, nu pe nume de familie. Cea mai mare parte din numele din listă sunt de provenienţă arabă, asiatică și est-europeană. Apar şi nume româneşti, dar sunt foarte puţine. De exemplu Irina Spinu. În schimb sunt multe persoane bogate din Rusia.

În listă figurează şi un originar din Republica Moldova – Boris Mints, născut la Râbnița, activitatea și afacerile căruia sunt în Rusia. Potrivit Forbes el este proprietarul holdingului de investiții O1 Group (cu sediul în Cipru), care deține fonduri de pensii și active imobiliare în Rusia și alte state.

Mints are o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari. Unii dintre afaceriştii ruşi care şi-au cumpărat astfel cetăţenia unei ţări din UE au explicat de ce au mers la acest pas.

Citește continuare pe Mold-street.com.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram