Boris Mints, 59 de ani, singurul om de afaceri originar din Republica Moldova prezent în clasamentul Forbes 2017 al miliardarilor, cu o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari figurează în lista persoanelor ce au cumpărat cetăţenia Maltei, scrie Mold-street.com.

La finele anului 2017, guvernul maltez a publicat în gazeta oficială o listă ce cuprinde numele tuturor persoanelor care au fost naturalizate sau înregistrate ca cetățeni între ianuarie și decembrie 2016.

Lista conține aproximativ 2.000 de nume şi este ordonată în mod ciudat în ordine alfabetică după nume, nu pe nume de familie. Cea mai mare parte din numele din listă sunt de provenienţă arabă, asiatică și est-europeană. Apar şi nume româneşti, dar sunt foarte puţine. De exemplu Irina Spinu. În schimb sunt multe persoane bogate din Rusia.

În listă figurează şi un originar din Republica Moldova – Boris Mints, născut la Râbnița, activitatea și afacerile căruia sunt în Rusia. Potrivit Forbes el este proprietarul holdingului de investiții O1 Group (cu sediul în Cipru), care deține fonduri de pensii și active imobiliare în Rusia și alte state.

Mints are o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari. Unii dintre afaceriştii ruşi care şi-au cumpărat astfel cetăţenia unei ţări din UE au explicat de ce au mers la acest pas.

Citește continuare pe Mold-street.com.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!