Noul ministru al Economiei, Chiril Gaburici, să rămână fără diplomele de studii! Este dorința vicepreședintelui liberalilor, Valeriu Munteanu, care i-a cerut ministrului Educației să-i anuleze lui Gaburici diplomele de studii medii și superioare. Monica Babuc a spus că nu a primit demersul lui Munteanu, iar Chiril Gaburici a evitat presa.

Liberalii nu au avut pretenții la diplomele lui Chiril Gaburici, despre care presa a scris că ar fi false, atunci când ministru al Educației era liberala Corina Fusu. Acum, când Gaburici a revenit în Guvern, liberalul Valeriu Munteanu cere, într-o solicitare adresată ministrului Educației, Monica Babuc, ca diploma de studii medii a „cetățeanului Chiril Gaburici, obținută, spune el, fraudulos, să fie anulată, iar, în consecință, și diploma de studii superioare să fie declarată nulă, cu retragerea titlului de licențiat în economie”. Aceasta, potrivit lui Munteanu, ar conduce la încetarea mandatului de ministru. Monica Babuc spune că nu a primit deocamdată demersul liberalului.

„- Ați primit solicitarea dlui Munteanu privind anularea diplomelor dlui Gaburici?
– Nu, n-am primit încă.
– Cere să îi anulați diplomele. Dvs ce veți face?

– O să examinăm toată situația și o să discutăm”, a spus Monica Babuc, ministrul educației.

Chiril Gaburici a fost rezervat în declarații:

„- Nu vreau acum să…
– Ați văzut solicitarea dlui Munteanu? Ce părere aveți?
– N-am văzut.
– De ce nu comentați?
– Păi cum se întâmplă mai departe cu diploma dvs?
– Nimic nu se întâmplă.
– A fost obținută fraudelor sau nu?
– Verificați ce spune”.

Nici după ședința de Guvern proaspătul ministru nu a fost mai vorbăreț:

Am obosit de întrebarea asta, dragii mei. N-o să vă răspund, v-am dat destule răspunsuri la întrebarea asta. Aveți organele care s-au ocupat, sunteți jurnaliști, duceți-vă și documentați, nu vă mai răspund”.

Scandalul privind diploma falsă de bacalaureat al lui Chiril Gaburici a izbucnit în 2015, când acesta ocupa funcția de prim-ministru în Guvernul PLDM. El a demisionat la o zi după ce a fost audiat de procurori într-un dosar penal deschis în acest sens, care a fost însă, ulterior, clasat. Chiril Gaburici a evitat să vorbească despre examenele de BAC.

Miercuri, acesta a fost învestit în funcția de ministru al Economiei de șeful Legislativului Andrian Candu, după ce Igor Dodon a refuzat repetat candidaturile noilor membri ai Cabinetului de Miniștri, anunțate de Vlad Plahotniuc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!