/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Executivul cu trei prim miniștri. Urmărește prima ședință de Guvern în noua componență

missing
11 ianuarie 2018, ora 14:23

Printre proiectele de legi ce vor fi discutate sunt: aprobarea unor completări la Codul Muncii al Republicii Moldova, aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de miniştri al Ucrainei privind serviciile aeriene, aprobarea Regulamentului cu privire la organizarea programelor de formare profesională tehnică prin învățământ dual și aprobarea cuantumului salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2018.

De asemenea, în cadrul şedinţei de astăzi va fi pus în discuţie şi subiectul privind ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut dintre Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

De menționat că în acest Executiv se regăsesc și doi foști premieri. Iurie Leancă a deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 25 martie 2013 – 18 februarie 2015, fiind succedat de Chiril Gaburici. Omul de afaceri a ocupat funcția premier între 18 februarie și 22 iunie 2015.

Reamintim că, miercuri, 10 ianuarie, Cabinetul de miniștri a fost completat cu doi vicepremieri și cinci miniștri:

Iurie Leancă – Vicepremier pentru Integrare Europeană,
Cristina Lesnic – Vicepremier pentru Reintegrare,
Chiril Gaburici – Ministrul Economiei şi Infrastructurii,
Svetlana Cebotari – Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale,
Liviu Volconovici – Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului,
Tudor Ulianovschi – Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene,
Alexandru Tănase – Ministrul Justiţiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram