/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Numărul persoanelor decedate din cauza alunecărilor de teren din California a ajuns la 17

missing
11 ianuarie 2018, ora 09:59

„Este o coincidenţă că se întâmplă să avem 17 decese şi 17 persoane dispărute”, a spus Brown într-o conferinţă de presă. „Nu credem că toate cele 17 persoane dispărute sunt cele pe care le avem la morgă”, a adăugat acesta.

Autorităţile nu au confirmat numele victimelor. Printre acestea se numără şi copii, conform purtătorului de cuvânt al departamentului de pompieri din comitat, Mike Eliasoon, citat de Xinhua.

Sute de pompieri şi alte persoane continuă căutările prin noroi şi resturile celor zeci de locuinţe distruse. Potrivit autorităţilor, circa 75% din zona devastată a fost verificată de echipele de intervenţie.

Zeci de persoane au fost salvate, au precizat autorităţile, unele dintre acestea fiind recuperate de pe acoperişuri, cu ajutorul elicopterelor.

În cursul zilei de miercuri, pompierii din Santa Barbara (SBCFD) au raportat, fără a oferi detalii, că mai multe corpuri au fost descoperite în noroi în timpul unei operaţiuni de salvare desfăşurate la Montecito, situat la nord-vest din Los Angeles. SBCFD a scris pe Twitter că a folosit câini pentru a căuta posibilele victime într-o zonă în care aflau mai multe case înainte ca ploile abundente să provoace alunecări de teren.

Serviciul de pompieri a postat, de asemenea, pe contul său de Twitter imagini în care se pot vedea cartiere îngropate sub nămol, case distruse şi drumuri devenite impracticabile din cauza noroiului şi a copacilor căzuţi.

Sudul Californiei a fost lovit în cursul zilei de luni de o furtună care a provocat ploi abundente ce au declanşat alunecări de teren în noaptea de luni spre marţi.

Majoritatea deceselor au survenit în Montecito din comitatul Santa Barbara, situată în apropierea regiunii mistuite în luna decembrie de incendiul Thomas, cel mai distrugător din istoria Californiei. În urma acestui eveniment în prezent nu mai există vegetaţie care să absoarbă apa şi să stabilizeze solul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram