Copilul de 6 luni, care l-a purtat în burtă pe fratele său, este sănătos și gata de externare. Cel puțin așa susține medicul care l-a operat. Mămica e fericită că, în sfârșit, vor pleca acasă. Copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale cu 8 zile în urmă. Aceasta a durat o ora si, potrivit medicilor, a decurs fără complicații. Acum mămica și bebelușul vor face naveta Sângerei-Chișinău timp de 3 luni, pentru ca copilul să fie examinat.

Tati vine să ne ia. Copilul se simte bine. E activ se trezește, se joacă cu jucăriile se uită la mine, zâmbește, vorbește”, spune Silvia Cucoș, mămica băiatului.

Medicul care a operat copilul spune că Ilie se simte bine și se reface rapid după intervenția chirurgicală. „Starea copilului este satisfăcătoare. Copilul post-operator a suportat foarte bine perioada post-operatorie, fără temperatură, fără careva probleme. Se alimentează bine, doarme bine noaptea. La investigațiile pe care le-am făcut arată normal intestinul, stomacul”, a menționat Eva Gudumac, academician.

Mămica băiatului spune că Ilie este primul ei copil. În una din zile a observat că o parte a burții era mai tare și a mers la medic. Medicii din Sîngerei i-au spus mamei că ar fi vorba de o tumoare și au trimis-o, pentru investigații suplimentare, la Chișinău.

Făceam un simplu masaj la burtică și am observat că în partea dreaptă este mai tare ca în partea stângă. Și am înțeles că ceva nu este normal și am hotărât să plecăm la medic”, a adăugat Silvia Cucoș.

Medicii susțin că intervenția nu a fost una simplă. Astfel de cazuri sunt foarte rare și necesită o monitorizare post-operatorie de durată.

Pot apărea vome, nu vor fi scaune sau va fi o distensie abdominală, va fi puțin balonat abdomenul. Ca urmare desigur. Ea va frecventa institutul mamei și copilului. Pentru a revedea situația pacientului și a utiliza acele medicamente pentru a avea o viață plină de succese”, a adăugat Eva Gudumac.

Cazul a ajuns în atenția opiniei publice pe 3 ianuarie după ce medicii au anunțat că au operat cu succes un copil de 6 luni, care îl purta în burtă pe fratele său geamăn.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!