/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Putin: Liderul Coreei de Nord este un „politician absolut competent și matur”

12 ianuarie 2018, ora 07:15

Kim Jong-Un „şi-a îndeplinit obiectivul strategic. Are un arsenal nuclear”, a declarat Putin presei. El a atras de asemenea atenţia că singura cale de denuclearizare a Peninsulei Coreene este prin dialog.

Coreea de Nord are o rachetă „cu o rază de până la 13.000 de kilometri, care poate atinge practic orice punct de pe glob – în orice caz, orice punct de pe teritoriul inamicului său probabil”” a spus Putin, conform agenţiei de presă oficiale TASS.

Rusia şi China menţin cele mai strânse relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, în contextul în care Phenianul face cu regularitate schimb de ameninţări cu războiul nuclear cu Washingtonul.

Coreea de Sud şi SUA au transmis că sunt dispuse să aibă întâlniri cu Phenianul, posibil chiar cu Kim Kong-Un, în anumite circumstanţe, într-un pas potenţial conciliator după ani de izolare tot mai mare a Coreei de Nord.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram