Cunoscutul antrenor de fotbal Alexandru Spiridon revine în țară. El va fi noul selectioner al Naționalei Moldovei și îl va înlocui pe Igor Dobrovolschi, mandatul căruia a expirat la finele anului trecut. Primele meciuri după revenire, echipa lui Spiridon le va susține la sfîrșitul lunii ianuarie. Este vorba de amicalele contra Coreei de Sud și Azerbaidjanului.

Am decis, de ce nu? Avem o tură foarte interesantă – Liga Națiunilor, care va fi în acest an și de ce Moldova nu ar putea face surpriză în Europa și să arate că și noi să arătăm că avem fotbal de valoare?”, a declarat astăzi noul antrenor al selecționatei.

Alexandru Spiridon revine acasă, după ce, în ultimii 13 ani, a antrenat ca secund echipa „Șahtar Donețk”, cu care a câștigat cupa UEFA, și „Zenit”. El recunoaște că nu știe aproape niciun fotbalist din Moldova, dar spune că își dorește să câștige următoarele meciuri oficiale.

În afară de Epureanu, Ioniță și Gațcan, nu știu pe nimeni, nici la față, din păcate. Mâine o să fac cunoștință cu ei. Asta e și bine. La mine vor juca cei care vor fi buni la momentul jocului, în timpul jocului. Și nu contează câți ani are el, unde a jucat, cum e familia lui”, a adăugat Spiridon.

Spiridon revine la echipa națională, pe care a pregătit-o timp de câteva luni încă acum 16 ani, când ”tricolorii” au obținut o victorie cu Azerbaidjan și au suferit trei înfrângeri. Primele două meciuri le va susține pe 27 și 30 ianuarie, în amicalele din Antalya contra Coreei de Sud și Azerbaidjanului.

„Scopul este ca noi să luăm locul întâi în grupă, mai departe, în playoff vom vorbi când se va încheia acest grup”, a menționat antrenorul.

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal susține că Naționala trebuie să demonstreze un fotbal de calitate și să readucă în număr mare microbiștii în tribune.

„Obiectivul pricipal, așa cum am vorbit cu Șașa, a echipei naționale este acela, că și noi am jucat împreună, este să aducem lumea în tribune. Stadioanele erau pline, oamenii veneau să se uite la fotbal”, a adăugat Pavel Ciobanu, președintele FMF.

Alexandru Spiridon a fost 13 ani secundul lui Mircea Lucescu la Șahtar Donețk și Zenit Sankt-Petersbug. Cu Sahtar, a câștigat de 8 ori titlul în Ucraina și Cupa UEFA în 2009. În calitate de jucător, a devenit de 5 ori campion al Moldovei cu „Zimbru”. În 1992, Spiridon a fost declarat cel mai bun fotbalist moldovean.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!