/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Șevciuk scrie postări de la Moscova. Andrian Candu ne asigura vara că „totul e sub control”

12 ianuarie 2018, ora 18:44

Evghenii Șevciuk le transmite, într-o postare pe Facebook, prietenilor săi, „Dispozitie bună”. Mesajul este însoțit și de câteva fotografii care, spune el, sunt făcute la Moscova. Într-o altă postare, Nina Ștanski apare în câteva fotografii realizate la Muzeul „Ermitaj”, din Sankt Petersburg. Deși, în septembrie 2017, avocatul acestuia ne spunea că Șevciuk a părăsit țara, dar va reveni, astăzi avocatul susține că nu știe unde se află clientul său.

„- Unde se află acum domnul Șevciuc? – Nu vă pot spune locul aflării dumnealui, dat fiind faptul că informația dată nu ne este cunoscută, dar într-al doilea rând trebuie să avem permisiunea lui de a vă comunica”, a spus Maxim Belinschii, avocatul lui Evghenii Șevciuk.

Am încercat să obținem mai multe informații de la procurorul care instrumentează dosarul lui Șevciuk, Denis Rotaru. Acuzatorul nu ne-a răspuns însă la telefon. Nu a fost de găsit nici șeful PC COCS, Nicolae Chitoroagă. Anterior președintele Parlamentului, Andrian Candu, se declara convins că situția este sub control: „Autoritățile care sunt specializate pe domeniul de securitate țin situația sub control. Se știe absolut tot și sunt implicate toate autoritățile care ar trebui să se implice”.

Pretinsul parlament de la Tiraspol i-a ridicat imunitatea lui Șevciuc în vara anului trecut, după ce pe numele acestuia a fost inițiat un dosar penal. Fostul lider separatist este acuzat de contrabandă și că ar fi amnistiat ilegal mai mulți deținuți. Ulterior, Șevciuk a scris o plângere la Procuratura Republicii Moldova în care se declară „victimă a unei tentative de omor”. Timp de câteva săptămâni, Șevciuk a locuit într-un imobil din Chișinău, fiind păzit de forțele de securitate ale Republicii Moldova. Deși experții asociației „Promo-Lex” susțin că Chișinăul are tot temeiul să-l cerceteze pe Șevciuk pentru uzurparea puterii în stat, dezbinare națională și organizarea unei formațiuni paramilitare ilegale, până astăzi autoritățile de la Chișinău nu au comunicat despre existența vreo unui dosar împotriva fostului lider separatist.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram