Cercetat penal în stânga Nistrului și cu un dosar în care figurează în calitate de victimă la Chișinău, fostul șef al grupării separatiste de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, împreună cu soția sa Nina Ștanski, își petrec timpul frumos în Federația Rusă și se laudă cu asta pe rețelele de socializare. Avocatul lui Șevciuk susține că nu știe unde se află clientul său, iar procurorul Denis Rotaru, care instrumentează dosarul lui Șevciuk nu ne-a răspuns astăzi la telefon.

Evghenii Șevciuk le transmite, într-o postare pe Facebook, prietenilor săi, „Dispozitie bună”. Mesajul este însoțit și de câteva fotografii care, spune el, sunt făcute la Moscova. Într-o altă postare, Nina Ștanski apare în câteva fotografii realizate la Muzeul „Ermitaj”, din Sankt Petersburg. Deși, în septembrie 2017, avocatul acestuia ne spunea că Șevciuk a părăsit țara, dar va reveni, astăzi avocatul susține că nu știe unde se află clientul său.

„- Unde se află acum domnul Șevciuc? – Nu vă pot spune locul aflării dumnealui, dat fiind faptul că informația dată nu ne este cunoscută, dar într-al doilea rând trebuie să avem permisiunea lui de a vă comunica”, a spus Maxim Belinschii, avocatul lui Evghenii Șevciuk.

Am încercat să obținem mai multe informații de la procurorul care instrumentează dosarul lui Șevciuk, Denis Rotaru. Acuzatorul nu ne-a răspuns însă la telefon. Nu a fost de găsit nici șeful PC COCS, Nicolae Chitoroagă. Anterior președintele Parlamentului, Andrian Candu, se declara convins că situția este sub control: „Autoritățile care sunt specializate pe domeniul de securitate țin situația sub control. Se știe absolut tot și sunt implicate toate autoritățile care ar trebui să se implice”.

Pretinsul parlament de la Tiraspol i-a ridicat imunitatea lui Șevciuc în vara anului trecut, după ce pe numele acestuia a fost inițiat un dosar penal. Fostul lider separatist este acuzat de contrabandă și că ar fi amnistiat ilegal mai mulți deținuți. Ulterior, Șevciuk a scris o plângere la Procuratura Republicii Moldova în care se declară „victimă a unei tentative de omor”. Timp de câteva săptămâni, Șevciuk a locuit într-un imobil din Chișinău, fiind păzit de forțele de securitate ale Republicii Moldova. Deși experții asociației „Promo-Lex” susțin că Chișinăul are tot temeiul să-l cerceteze pe Șevciuk pentru uzurparea puterii în stat, dezbinare națională și organizarea unei formațiuni paramilitare ilegale, până astăzi autoritățile de la Chișinău nu au comunicat despre existența vreo unui dosar împotriva fostului lider separatist.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!