Proiectul construcției unei parcări pentru rulote în Republica Moldova a eșuat în condițiile în care investitorul privat care s-a arătat interesat de inițiativă a întâmpinat anumite dificultăți financiare.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, directorul Agenției Turismului, Stanislav Rusu, a declarat că inițiativa a fost lansată de fosta guvernare și urma să fie realizată în baza unui parteneriat public-privat.

Ideea este îndrăzneață și necesară pentru industria turistică, crede directorul Agenției Turismului. „Parcarea pentru rulote, unde turiștii ar putea să-și curețe rulota, să se odihnească, să facă un duș, necesită însă investiții foarte mari”, a spus Stanislav Rusu. Fără investiții private, proiectul este înghețat.

Inițiativa a fost anunțată încă în anul 2013 și, potrivit Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a turismului „Turism 2020”, cel puțin o parcare pentru rulote trebuia să fie amenajată până în 2016.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!