/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Noi detalii despre vânătoarea la care un bărbat a fost împușcat. Avea 48 de ani și a lăsat doi copii orfani

13 ianuarie 2018, ora 16:44

Din informațiile operative se cunoaște că, incidentul a avut loc la o vânătoare de fazani la care au participat patru bărbați. Aceasta a avut loc stufăria câmpului cu denumirea populară “Roșior”. În jurul orei 10.25, cei patru vânători au decis să plece acasă. Unul dintre ei a urcat în mașină, iar în momentul în care cel de-al doilea a vrut să i se alăture, din neatenție, cureaua armei de vânătoare s-a agățat de o piesă a automobilului și arma i-a fost smulsă din mână, iar în cădere pe pământ s-a produs o împușcătură, rănind vânătorul din interiorul automobilului. În zona în care se aflau cei patru nu era acoperire GSM, aceștia fiind nevoiți să parcurgă o distanță pentru a face apeluri la urgență și poliție.

Bărbatul de 48 de ani ajuns la spital cu plagă prin împușcătură în regiunea fesieră, șoc hemoragic de gradul 2 și 3. Potrivit medicilor, traumele cauzate de împușcătură erau incompatibile cu viața, iar acesta s-a stins în secția de reanimare a Spitalului Raional.

Forțele de ordine au precizat că, din analiza preventivă la fața locului, fără o analiză definitivată, se confirmă că împușcătura nu a fost efectuată de la distanță, urmează însă o expertiză judiciare care să confirme acest lucru.

Toți cei patru vânătorii aveau experiență și dețineau legal armele.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală conform art.149 al. 1 CP RM – pentru lipsirea de viață din imprudență, infracțiune ce se pedepsește cu închisoare până la trei ani.

În urma incidentului, colegul de vânătoare al decedatului a fost reținut pentru 72 de ore conform art. 166 CP RM, având statut de bănuit. Acesta are 57 de ani, iar arma o deținea din 1991.

De menționat că, în timpul deplasării spre vânătoare și după vânătoare, categoric este interzis ca arma să fie înarmată. Aceasta trebuie să fie dezarmată și plasată într-o husă specială, pentru ca aceasta să fie transportată în siguranță – fapt care a fost ignorat de vânătorul cu statut bănuit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram