Un caz tragic a avut loc în dimineața zilei de astăzi în raionul Sîngerei, satul Nicolaevca. Un bărbat a decedat la spital, după ce a fost împușcat în timpul unei vânători. Victima avea de 48 de ani, era căsătorit, și avea doi copii minori. Oamenii legii au fost sesizați în jurul orei 10.40.

Din informațiile operative se cunoaște că, incidentul a avut loc la o vânătoare de fazani la care au participat patru bărbați. Aceasta a avut loc stufăria câmpului cu denumirea populară “Roșior”. În jurul orei 10.25, cei patru vânători au decis să plece acasă. Unul dintre ei a urcat în mașină, iar în momentul în care cel de-al doilea a vrut să i se alăture, din neatenție, cureaua armei de vânătoare s-a agățat de o piesă a automobilului și arma i-a fost smulsă din mână, iar în cădere pe pământ s-a produs o împușcătură, rănind vânătorul din interiorul automobilului. În zona în care se aflau cei patru nu era acoperire GSM, aceștia fiind nevoiți să parcurgă o distanță pentru a face apeluri la urgență și poliție.

Bărbatul de 48 de ani ajuns la spital cu plagă prin împușcătură în regiunea fesieră, șoc hemoragic de gradul 2 și 3. Potrivit medicilor, traumele cauzate de împușcătură erau incompatibile cu viața, iar acesta s-a stins în secția de reanimare a Spitalului Raional.

Forțele de ordine au precizat că, din analiza preventivă la fața locului, fără o analiză definitivată, se confirmă că împușcătura nu a fost efectuată de la distanță, urmează însă o expertiză judiciare care să confirme acest lucru.

Toți cei patru vânătorii aveau experiență și dețineau legal armele.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală conform art.149 al. 1 CP RM – pentru lipsirea de viață din imprudență, infracțiune ce se pedepsește cu închisoare până la trei ani.

În urma incidentului, colegul de vânătoare al decedatului a fost reținut pentru 72 de ore conform art. 166 CP RM, având statut de bănuit. Acesta are 57 de ani, iar arma o deținea din 1991.

De menționat că, în timpul deplasării spre vânătoare și după vânătoare, categoric este interzis ca arma să fie înarmată. Aceasta trebuie să fie dezarmată și plasată într-o husă specială, pentru ca aceasta să fie transportată în siguranță – fapt care a fost ignorat de vânătorul cu statut bănuit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!