/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/GRAFIC/ Ce salariu primesc bărbații și femeile din Republica Moldova, care activează în același domeniu

14 ianuarie 2018, ora 12:55

Potrivit Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) şi Platformei pentru Egalitate de Gen,femeile trebuie să muncească cu peste o lună şi jumătate mai mult decât bărbaţii, pentru a ajunge la salariul anual al acestora. Diferenţele salariale se explică prin factorii ce ţin de discriminare indirectă pe piaţa forţei de muncă şi discriminare la locul de lucru. Studiul arată că femeile acceptă să fie angajate în sectoare mai prost plătite, pe poziţii mai inferioare decât bărbaţii.

Totodată, femeile întrerup mai frecvent şi pe perioade mai îndelungate viaţa profesională. Concomitent, diferenţa salarială poate fi cauzată şi de discriminare directă de către angajator remunerându-le mai puţin şi reducându-le oportunităţile de promovare în funcţie.

Informațiile complete pot fi accesate pe site-ul Gender Pulse.

Foto: genderpulse.md

Foto: genderpulse.md

Foto: genderpulse.md

Foto: genderpulse.md

Foto: genderpulse.md

Foto: genderpulse.md

Foto: genderpulse.md

Foto: genderpulse.md

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram