În anul 2017, pentru dezvoltarea regională în nordul țării au fost alocate circa 104 mln lei. Investițiile au fost pentru realizarea eficientă a proiectelor de dezvoltare regională și atragerea investitorilor străini în regiune. Din valoarea totală a investițiilor circa 70 mln lei au fost din bugetul statului prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), iar alte 34 de mln lei a constituit suportul partenerilor de dezvoltare.

Pe parcursul anului trecut în Regiunea de Dezvoltare Nord au fost inițiate 13 proiecte finanțate din FNDR, în domeniul aprovizionării cu apă și sanitație și sporirea eficienței energetice în clădirile publice. În acest context, pe parcursul anului au fost construiți 58.6 km de rețele de apeduct, o stație de tratare a apei și o stație de epurare a apelor uzate. De asemenea, au fost inițiate lucrările pentru eficientizarea energetică a trei clădiri publice.

Totodată, cu susținerea financiară a partenerilor de dezvoltare, în Regiunea de Dezvoltare Nord, au fost inițiate 11 proiecte pentru dezvoltarea afacerilor în regiune, aprovizionarea cu apă și canalizare, eficiența energetică a clădirilor publice, dezvoltarea turismului. Proiectele vor derula și în anul curent, datorită suportului oferit de Uniunea Europeană, Guvernul Cehiei, Guvernul Estoniei, Guvernul României.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!