/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Ce îi motivează pe italieni să se mute în Republica Moldova

missing
14 ianuarie 2018, ora 10:20

„Viața costă mult mai puțin decât în Italia. Între moldoveni și italieni sunt foarte multe diferențe, așa că nu este ușor să locuiești aici. Pentru a face orice lucru trebuie să plătești, iar corupția este o problemă foarte mare. Moldovenii au valori diverse de ale noastre. Ei sărbătoresc atunci când este roșu în calendar, pe când noi, italienii, nu trebuie să ne uităm în calendar pentru ca să sărbătorim. Cu toate astea, în Moldova viața nu este la fel de stresantă ca în Italia. Aici poți să trăiești fără stres și în liniște”, spune Nicola Baldassare, care s-a mutat în Moldova acum șapte ani.

„E mult mai simplu și mai rapid să îți deschizi aici o afacere. M-am mutat în Moldova cu toată familia, iar fiul meu merge aici la școală. În Moldova forța de muncă este mai ieftină și e mai liniștit. Cu toate acestea este vorba de un sistem medical care nu funcționeză bine. Ceea ce ține de sistemul de educație, apreciez faptul că atunci când copiii își termină studiile cunosc bine engleza, la care se mai adaugă încă alte două limbi străine”, susține Maurizio Frugoni, care și-a deschis o afacere în Republica Moldova.

Jurnalistul a vizitat și subteranele de la Cricova, care l-au uimit prin dimensiuni, dar și detaliile curioase despre vinuri. Franco a ținut să menționeze în încheierea emisiunii că avem un oraș frumos, iar Chișinăul este cea mai verde capitală din Europa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram