Jurnalistul italian Franco Perdichizzi a vizitat Republica Moldova în toamna anului 2017 și a realizat o emisiune pentru postul TV Onda, în care a abordat mai mulți italieni care au decis să se mute în țara noastră pentru că aici viața este mai liniștită, dar și mai ieftină.

„Viața costă mult mai puțin decât în Italia. Între moldoveni și italieni sunt foarte multe diferențe, așa că nu este ușor să locuiești aici. Pentru a face orice lucru trebuie să plătești, iar corupția este o problemă foarte mare. Moldovenii au valori diverse de ale noastre. Ei sărbătoresc atunci când este roșu în calendar, pe când noi, italienii, nu trebuie să ne uităm în calendar pentru ca să sărbătorim. Cu toate astea, în Moldova viața nu este la fel de stresantă ca în Italia. Aici poți să trăiești fără stres și în liniște”, spune Nicola Baldassare, care s-a mutat în Moldova acum șapte ani.

„E mult mai simplu și mai rapid să îți deschizi aici o afacere. M-am mutat în Moldova cu toată familia, iar fiul meu merge aici la școală. În Moldova forța de muncă este mai ieftină și e mai liniștit. Cu toate acestea este vorba de un sistem medical care nu funcționeză bine. Ceea ce ține de sistemul de educație, apreciez faptul că atunci când copiii își termină studiile cunosc bine engleza, la care se mai adaugă încă alte două limbi străine”, susține Maurizio Frugoni, care și-a deschis o afacere în Republica Moldova.

Jurnalistul a vizitat și subteranele de la Cricova, care l-au uimit prin dimensiuni, dar și detaliile curioase despre vinuri. Franco a ținut să menționeze în încheierea emisiunii că avem un oraș frumos, iar Chișinăul este cea mai verde capitală din Europa.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!