/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO. VIDEO/ Gata cu sărbătorile de iarnă! Bradul a fost scos, iar strada 31 august este degajată

missing
15 ianuarie 2018, ora 17:44

„Până la masă trebuie să ne isprăvim”.

„Luminițele sunt cam încâlcite. Păi, le descâlcim”.

Locuitorii capitalei par să se fi plictisit de atâtea sărbători. Nu regretă demontarea bradului, ci faptul că trec anii.

Au trecut sărbătorile ajunge atâta bucurie. A fost nevoie că am sărbătorit Anul Nou. Toți spun că e urât, dar mie mi se pare frumos”.

Îmi pare rău că e urât. Este urât pentru că a trecut Anul Nou și trece un an din viață”.

Bradul a fost tăiat din curtea unei foste grădinițe din sectorul Botanica, după ce molidul, cumpărat de Primărie din Ucraina, a ajuns în Moldova aproape fără crengi. Ulterior, Agenția Ecologică Chișinău a confirmat că bradul inaugurat de Silvia Radu în PMAN a fost tăiat ilegal. Numai că a fost amendat un bărbat care deținea drepturile asupra terenului, nu primărița.

Îmi asum parțial această responsabilitate. Voi planta un brad de 1500 de lei pentru a compensa”, a declarat Silvia Radu, primar interimar de Chișinău.

Pomul a costat 10 mii de lei și a fost achitat de Silvia Radu. Iar pentru bradul ucrainean, dat la foc după ce a ajuns la Chișinău, Primăria a plătit 15 mii de lei. Primărița a promis că firma din Ucraina va restitui banii. Deocamdată, însă… incertitudine:

Din câte cunosc eu, ei au achitat, dar am să verific încă o dată. Eu am fost informată că cei din Ucraina au venit să achite în cash și eu am stopat acest proces. ”, a adăugat Radu.

Și strada 31 august a început să fie eliberată. Zeci de muncitori demontează buticurile instalate acolo pentru a permite mașinilor să circule.

Nu e greu, doar că e frig”.

„A fost bine, frumos. În sfârșit vom putea să circulăm”.

În opinia mea, copiilor le pace foarte mult. Ei ar fi fost de acord să mai fie o perioadă așa. Și eu îi susțin”.

Reporter: Parascovia Spic;
Imagini: Tudor Bigu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram